Snel een goede website online? Zo regel je dat in 8 stappen/

Klaar om snel een goede website te lanceren?

Een website is tegenwoordig onmisbaar. En ja, het opzetten van een goede krachtige website kost nou eenmaal tijd. Maar soms is er weinig tijd en wil je toch wat goeds neerzetten. In deze blogpost delen we een stapsgewijze handleiding om snel een goede website te lanceren.

1. Bepaal je doel en doelgroep

Voordat je begint met het maken van je website, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je doelen zijn en wie je doelgroep is. Wil je producten verkopen, informatie delen, of een portfolio laten zien? Je doelgroep bepaalt hoe je je website ontwerpt en welke functies je nodig hebt.

Tip! Kijk en leer van andere websites en concurrenten. Maak een lijst van onderdelen die je ook op je eigen website terug wil zien. Hierdoor creeer je een goede layout voor je doelgroep waar ook nog eens je eigen twist aan kan geven.

2. Kies een domeinnaam en hosting

Een goede domeinnaam is kort, makkelijk te onthouden en relevant voor je bedrijf. Zodra je een domeinnaam hebt gekozen, moet je een hostingprovider kiezen die betrouwbaar en betaalbaar is. Ben je zelf niet helemaal thuis in de website hosting? Zoek dan een partij die ook goede support kan leveren. Uit eigen ervaring weet ik dat veel van onze huidige klanten zijn begonnen bij de goedkoopste hosting providers waar weinig tot geen support geleverd wordt. Heel frustrerend als fouten optreden. Daarom is een goede partner belangrijk. Meer informatie over de website hosting die Hibe te bieden heeft? We helpen je graag verder.

3. Kies een websitebouwer of CMS

Voor beginners is het gebruik van een websitebouwer zoals Wix, Weebly of Squarespace een goede keuze. Deze platforms zijn gebruiksvriendelijk en vereisen geen programmeerkennis. Voor meer flexibiliteit kun je een contentmanagementsysteem (CMS) zoals WordPress gebruiken. WordPress biedt duizenden thema’s en plug-ins om je website aan te passen. Dit is fijn als je wil groeien met je website.

Mijn advies: ook al zit er haast achter je website, investeer in het kiezen van de juiste CMS die ook in de toekomst bij je past. Of besteed het uit aan een goede website bouwer.

4. Kies een thema of sjabloon

Een thema of sjabloon bepaalt het uiterlijk van je website. Kies een thema dat past bij je merk en je doelen. De meeste websitebouwers en CMS-platforms bieden een breed scala aan thema’s die je kunt aanpassen aan je behoeften.

Website mockup klanten sites 1
Snel een goede website online? Zo regel je dat in 8 stappen 2

5. Voeg inhoud toe

Je website moet relevante en aantrekkelijke inhoud bevatten. Denk aan een duidelijke homepage, informatie over je bedrijf, diensten of producten, en contactinformatie. Zorg ervoor dat je teksten goed geschreven zijn en dat je afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruikt.

6. Optimaliseer voor SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is cruciaal om gevonden te worden door zoekmachines zoals Google. Gebruik relevante zoekwoorden in je teksten, zorg voor snelle laadtijden, en maak gebruik van meta-tags en beschrijvingen. Een goed geoptimaliseerde website trekt meer bezoekers aan en verhoogt je online zichtbaarheid.

7. Test je website

Voordat je je website live zet, is het belangrijk om alles grondig te testen. Controleer of alle links werken, of de website goed wordt weergegeven op verschillende apparaten (desktop, tablet, mobiel), en of alle formulieren correct functioneren. Vraag ook feedback van vrienden of collega’s.

8. Publiceer en promoot

Als alles in orde is, kun je je website publiceren. Vergeet niet om je website te promoten via sociale media, nieuwsbrieven en andere marketingkanalen. Blijf je website regelmatig bijwerken met nieuwe inhoud en verbeteringen om je bezoekers betrokken te houden.

Met deze stappen ben je goed op weg om in korte tijd een goede website online te zetten. Heb je nog vragen of hulp nodig? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces!

Nick, Webdesigner bij Hibe

Hibe Media verzorgt verschillende diensten zoals Webdesign, Socialmedia, content, webhosting en meer. Heb je meer vragen over dit onderwerp? Ik help je graag verder. Neem gerust contact op.

Verder lezen?

Test

Test

Dit is een test poost